Ett VM utan NHL-spelare

Om drygt en och en halv månad är det tänkt att årets världsmästerskap i ishockey ska gå av stapeln. Turneringen kommer äga rum i Riga, Lettland och Tre Kronor är ett av de 16 landslag som deltar. Inför ishockey VM brukar vårsäsongen kantas av en mängd träningslandskamper och mindre turneringar, där spelarna får möjligheten att visa upp sig. Dock har det varit mycket svårt för förbundskaptenerna att sätta ihop en bra trupp, då många spelare som befinner sig i klubbar utomlands inte kan medverka på grund av olika restriktioner och reseförbud.

Om bara två veckor är det tänkt att det svenska landslaget ska resa till Norge för att spela landskamper mot det norska landslaget. Hur det blir med detta återstår att se, men med tanke på den lockdown som landet befinner sig i är det många som är tveksamma till att matcherna kommer att kunna genomföras.

Hur det blir med NHL-spelare i turneringen återstår även det att se. Ligans grundserie pågår fram till och med mitten av juni och då har VM redan hunnit avslutas. Det vore om enstaka klubbar valde att släppa sina spelare för landslagsspel, men detta ses som högst otroligt.

Dock behöver inte spelare ifrån den Nordamerikanska ligan automatiskt innebära framgång i turneringen. Se bara på den finska VM-truppen ifrån 2019. Med endast två NHL-spelare i truppen gick laget hela vägen till VM-guld. Jämför detta med finalmotståndet Kanada, som istället innehöll näst intill enbart NHL-spelare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *