Nhl-Säsong 2019 – vad är spelarna egentligen värda?

Med Stanley Cup finalen runt hörnet och spekulationer om St. Louise Blues eller Boston Bruins blir vinnare efter detta års final, så kan det vara intressant och gå bakom kulisserna och få reda på vad dessa stora spelare faktiskt sliter så hårt för? Självklart är det en ära att vinna en Stanley Cup final, men kanske är det summan på lönebeskedet som kanske väger tyngst.

764,7 miljoner kronor, detta är så mycket som den svenska VM-truppen tjänar tillsammans om året. Om vi tittar på de svenska spelarna inom NHL så landar totalsumman på våra svenska proffs per år, på 2,4 miljarder kronor – och då talar vi om de som har en ’ordinarie’ plats i NHL. Bland de högst betalade svenska NHL spelarna hittar vi Torontos William Nylander (97.6 miljoner kronor) på första plats, NY Ranges Henrik Lundqvist (80,7 miljoner kronor) på andra plats och Victor Hedman (74,8 miljoner kronor) som spelar för Tampa på tredje plats.

Source: https://www.flickr.com/photos/bootbearwdc/34077801711

Men hur ser det då ut för de inhemska, amerikanske spelarna gällande lön under säsong 2018-2019 och vem står högst på listan? Plats två till fem går till John Tavares (165 miljoner kronor), Carey Price (148 miljoner kronor), Alexander Ovechkin (138 miljoner kronor) and Sidney Crosby (133 miljoner kronor). På första plats hittar vi Connor McDavid som under denna säsongen kommer att ha tjänat 181 miljoner kronor! McDavid kom med i NHL i 2015 som förstahandsval av Edmonton Oilers och fick smeknamnet ”Next One” och jämfördes med Oilers favorit genom tiderna, Wayne Gretzky, också känd som “Great One”. Dock så har han nog gjort sig väl förtjänt av sitt smeknamn då han efter sin andra säsong blev utsedd till skyttekung och bästa spelare, som hans NHL-kollegor röstade fram. Han var utnämnd till kapten i 2016 och blev då vid 19 års ålder yngst någonsin att bära C:et. Och nu, i 2019, har han fått äran att lägga till ännu en titel – nämligen den bäst betalda spelaren för 2019.

Source: https://www.flickr.com/photos/40263796@N05/19438702321

För att tjäna liknande summor som våra kära NHL-stjärnor fast här hemma i Sverige, så finns det faktiskt ett lätt och definitivt roligt sätt att ta chansen om att bli multimiljonär, nämligen att spela på EuroJackpot. Lotteriet spelas varje fredag kväll och dragningen sker i Helsingfors och varje fredag klockan 20:00 publiceras Eurojackpot resultaten – där dessa kontrolleras, dubbelkontrolleras och verifieras för att alla som spelar ska känna sig trygga med korrekta resultat. För att vara med och spela (superenkelt!) så behöver du välja ut 5 nummer mellan 1 till 50 och även välja ut två stjärnnummer mellan 1 till 10. För att vinna högsta vinsten måste du sätta rätt på samtliga nummer (5), plus stjärnnummer (2) och därmed ha sju rätt. Tack vare lotteriets koncept och upplägg, så spelar du på 12 olika vinstnivåer, vilket gör att du kan vinna stora summor utan att behöva ha alla rätt. Jackpoten, som också är del av lotteriets namn och därav signalerar att spelare kan vänta sig en rejäl bonus, börjar alltid på 10 miljoner euro och går hela vägen upp till 90 miljoner euro!

Så ta chansen att bli prova på lyckan idag och kanske är det du som sitter med i finalen, kanske till och med live och på plats, när Blues vs. Bruins ska kämpa om årets Stanley Cup final.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *